Ingyenes házhozszállítás HUF10999 feletti rendelésnél.

A Logitech webhelyének adatvédelmi nyilatkozata

A Logitech webhelyének adatvédelmi nyilatkozata

A Logitech, Inc. és tagvállalatai (közös néven „Logitech” vagy „mi”) tiszteletben tartják az Ön személyes adatait. Ez az adatvédelmi szabályzat azt ismerteti, hogyan gyűjti és használja a Logitech a jelen adatvédelmi szabályzatra mutató közvetlen hivatkozást tartalmazó webhelyére és mobil webhelyeire (gyűjtőnéven „webhelyek”) látogatók adatait.

Aktívan beküldött adatok

Azon adatok, amelyeket akkor ad meg, ha felhív minket, e-mailt küld számunkra, vagy kitölt valamilyen űrlapot az egyik webhelyen, mert azt szeretné, hogy válaszoljunk a kérésére, vagy más módon kommunikálva kér tőlünk segítséget. Ha webhelyeinken vásárol, összegyűjthetjük a megrendelés feldolgozásához szükséges adatokat. Ilyen például a szállítási cím, a megrendelt termék és a kapcsolatfelvételi adatok.

Passzívan megadott adatok

Webhelyeink felkeresésekor a választott belépési módtól függően megoszt velünk a számítógépén vagy mobil eszközén lévő bizonyos adatokat, beleértve a webhelyen végzett tevékenységeket, a használt hardver és szoftver típusát (például az operációs rendszerét és a böngészőét), a cookie-kban tárolt adatokat, az IP-címet, a hozzáférési időket, azt, hogy milyen weblapokat keresett fel korábban, azt, hogy milyen régióból kereste fel a weblapot, és hogy milyen weblapokat szokott megnyitni. Ezeket az adatokat arra használjuk, hogy jobban megismerjük, mi érdekli a webhelyünket felkeresőket, hogy jobbá tehessük webhelyünket, szolgáltatásainkat és termékeinket.

Jelenleg nem válaszolunk a böngészők „Ne kövess!” jeleire, megpróbálunk személyre szabott élményt adni webhelyünkön.

Cookie-k

A Logitech cookie-kat, alapvetően kisméretű adatfájlokat használ, amelyeket az Ön számítógépén, táblagépén, mobiltelefonján vagy egyéb eszközén tárol. Ha szeretne többet megtudni a cookiek-ról, kattintson ide.

Az adatok felhasználása és megosztása

Az összegyűjtött adatokat arra használjuk, hogy gazdag párbeszédes élménnyé tegyük felhasználóinknak a weblapok használatát. Az adatokat konkrétan az alábbi célokra használhatjuk fel:

  • szolgáltatások nyújtása és tranzakciók végrehajtása a felhasználó kérésére;
  • termékeink jobbá tétele és fejlesztése;
  • a felhasználói élmény személyre szabása;
  • az állásokra webhelyeinken át beküldött jelentkezések feldolgozása;
  • reklámok és hirdetések megjelenítése a felhasználók számára a vonatkozó jogszabályoktól függően, ami lehet reklámszöveg küldése, célzott hirdetés vagy a felhasználót valószínűleg érdeklő ajánlatok megjelenítése.
További részletek

Személyes adatokkal nem üzletelünk.

Bizonyos körülmények között megoszthatjuk a személyes adatait harmadik felekkel. Használunk leányvállalatokat és velünk tulajdoni kapcsolatban nem lévő vállalatokat is arra, hogy segítsenek nekünk a személyes adatok kezelésében, amire a szolgáltatások nyújtásához és szigorú titoktartási szerződési kötelezettségek által kötött vállalatunk működtetéséhez van szükségünk. A szolgáltatók segítenek például nekünk az alábbi funkciók megvalósításában:

A szolgáltatás leírása Szolgál­tatott adatok Cél
Ügyféltá­mogatás Kapcsolati adatok, érdeklődési adatok Segítségnyújtás a termékek és szolgáltatások hibakeresésében és támogatásában
E-kereskedelmi funkciók Kapcsolati adatok, tevékeny­ségek a webhelyen Termékeink internetes értékesítésének megkönnyítése
Reklámok és aktuális hírek Kapcsolati adatok, cookie-adatok Adatszolgáltatás és ösztönzés termékeink megvásárlására és szolgáltatásaink igénybevételére
A webhely teljesítménye Cookie-adatok, tevékeny­ségek a webhelyen A funkciók és szolgáltatások engedélyezése, amíg a webhelyen tartózkodik
Belépéskezelő cookie Cookie-adatok Annak lehetővé tétele, hogy választhasson, engedélyezi-e webhelyünk cookie-jainak használatát

Ezeknek a cégeknek el kell fogadniuk a mi adatvédelmi és biztonsági előírásainkat, és a tőlünk kapott személyes adatokat nem használhatják fel semmilyen más célra.

A felhasználók személyes adatait az alábbi esetekben adhatjuk ki:

  1. hogy megfeleljünk a vonatkozó törvényi előírásoknak, jogszabályi követelményeknek, és teljesítsük a jogszabályban előírt és jogi eljárási kötelezettségeinket és a bíróságok döntéseit;
  2. hogy megvédjük saját jogainkat és tulajdonunkat vagy harmadik fél jogait és tulajdonát, beleértve a szerződések, szabályzati előírások és használati feltételek érvényesítését;
  3. vészhelyzetben, beleértve alkalmazottaink és minden más személy biztonságát, illetve
  4. csalások kivizsgálásával vagy megakadályozásával kapcsolatosan.

A felhasználók személyes adatait megoszthatjuk olyan üzletkötés keretében vagy üzletkötés tárgyalása során, amely vállalatunk vagy vállalati eszközeink egy részének vagy egészének értékesítésére vagy átadására irányul. Ezek a megállapodások kiterjedhetnek minden egyesülésre, pénzügyi támogatásra, tulajdonszerzésre, vagyonjogtól való elállásra, vegyesvállalat létrehozására vagy partnerkapcsolat kialakítására, illetve csődeljárásra.

Ezenkívül szabadon felhasználhatjuk és megoszthatjuk azokat az összesített és szerkesztett, személyhez nem köthető adatokat teljesítménymérési és elemzési célokra, amelyeket nem lehet a felhasználó személyének azonosítására használni.

Gyermekek

Tudatosan nem gyűjtjük és nem őrizzük meg 13 év alatti gyermekek adatait. Ha tudomásunkra jut, hogy 13 évesnél fiatalabb személyről gyűjtöttünk adatokat., megtesszük a szükséges lépéseket ezen adatok törlésére. Ha Ön olyan 13 éves gyermek szülője vagy törvényes gyámja, aki valamilyen fiókba vagy szolgáltatásba regisztrált a webhelyeinken, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi kapcsolatfelvételi adatok segítségével, hogy megszüntessük a gyermek fiókját vagy a szolgáltatást, amelybe bejelentkezett, és töröljük a személyes adatait.

Adatmegőrzés

A személyes adatokat csak addig őrizzük meg, ameddig a funkciók biztosításához és a felhasználó által kért tranzakciók teljesítéséhez vagy egyéb törvényes célok, például a jogszabályi kötelezettségeinknek való megfelelés, a viták rendezése vagy szerződéseink érvényre juttatása érdekében szükséges. Mivel a különféle adattípusok esetében ezek az igények különbözőek, az Önnel való kommunikációnknak vagy a webhelyeink Ön általi használatának körülményeitől függően a megőrzési időszak jelentős mértékben eltérő lehet.

Adatbiztonság

Hogy csökkentsük a személyes adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés kockázatát, használunk TLS-tanúsítványokat, titkosítást, adathozzáférés-korlátozásokat, vírusirtó szoftvereket és tűzfalakat. Semmilyen interneten vagy vezeték nélküli hálózaton át végzett adatátvitel sem teljesen biztonságos. Legyen tudatában a biztonsági kockázatoknak, amikor elküldi nekünk személyes adatait, és amikor adatokat tesz közzé nyilvános fórumainkon. Ha adatvédelmi problémát szeretne bejelenteni bármilyen termékkel kapcsolatban, kérjük, töltse ki az űrlapot és a kért mellékleteket, és küldje el azokat a Logitech Security részére.

EU-USA Adatvédelmi pajzs és Svájc-USA Adatvédelmi Pajzs

A Logitech, Inc. és annak Amerikai Egyesült Államokban lévő kirendeltségei, köztük a Logitech Latin America Inc. részt vesznek az EU-USA Adatvédelmi Pajzs Keretegyezményben, valamint a Svájc-USA Adatvédelmi Pajzs Keretegyezményben, és tanúsították, hogy megfelelnek az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma által meghatározott, az Európai Unió tagországaiból és Svájcból az Amerikai Egyesült Államokba továbbított adatok gyűjtésére, felhasználására és megőrzésére vonatkozó követelményeknek. Ha bármilyen ellentmondás lenne ezen adatvédelmi irányelvek és az Adatvédelmi Pajzs alapelvei között, akkor az Adatvédelmi Pajzs alapelvei az irányadóak. Ha szeretne többet megtudni az Adatvédelmi Pajzs programról, és szeretné megtekinteni a tanúsítványunkat, keresse fel a https://www.privacyshield.gov/ weblapot.

További részletek

Az egyes Adatvédelmi Pajzs Keretegyezmények értelmében felelősek vagyunk a kapott személyes adatok kezeléséért, továbbá a nevünkben eljáró harmadik feleknek történő, ezt követő továbbításáért. Eleget teszünk az Adatvédelmi Pajzs alapelveinek minden az EU-ból és Svájcból kapott személyes adatok minden jövőbeni továbbítása terén, beleértve a jövőbeni továbbítással kapcsolatos felelősségvállalási rendelkezéseket is.

Az Adatvédelmi Pajzs Keretegyezmények értelmében kapott vagy továbbított személyes adatok tekintetében a Logitech az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottságának hatásköre alá tartozik. Esetenként a közhatóságok jogszerű kérelmek esetében kérhetik tőlünk személyes adatok kiadását, többek között nemzetbiztonsági vagy bűnüldözési követelményekre tekintettel.

Az Adatvédelmi Pajzs alapelveivel összhangban elkötelezettek vagyunk a személyes adatok gyűjtésével és felhasználásával kapcsolatos panaszok megoldása iránt. Az EU és Svájc polgárainak érdemes elsőként hozzánk fordulni az Adatvédelmi Pajzs irányelveivel kapcsolatos kérdéseikkel és panaszaikkal az alább megadott elérhetőségeken.

Amennyiben az adatvédelemmel vagy az adatok felhasználásával kapcsolatos olyan megoldatlan aggálya van, amelyre nem nyújtottunk kielégítő választ, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Amerikai Egyesült Államokban található (ingyenes) külső vitarendezővel az alábbi űrlap segítségével: https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

Bizonyos feltételek esetében – melyek az Adatvédelmi Pajzs webhelyén vannak részletesen kifejtve – kérhet kötelező érvényű döntőbíróságot, amennyiben az egyéb vitarendezési folyamatok nem vezettek eredményre.

Csak emberierőforrás-adatok esetén: Elkötelezettek vagyunk az EU adatvédelmi hatóságaival és a Svájci Szövetségi Adatvédelmi és Információs Biztossal (FPDIC) való együttműködés iránt, amelyiknek épp a hatásköre, és betartjuk az ezen hatóságok által adott útmutatásokat, tekintettel az EU és Svájc részéről az alkalmazotti viszonyokat illetően az Amerikai Egyesült Államok számára továbbított emberierőforrás-adatokra.

A Logitech aláveti magát az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága nyomozó és bűnüldözési előírásainak.

Az adatok felügyelet és az adatokhoz való hozzáférés

Kérheti, hogy frissítsünk vagy töröljünk/elérhetetlenné tegyünk bizonyos Önre vonatkozó személyes adatokat.

Ha bizonyos személyes adatokat nem tudunk törölni, tudatjuk Önnel ennek a okát. Ha feliratkozott reklám-e-mailekre, leállíthatja azok küldését a kapott e-mailekben található leiratkozási információkat követve vagy webhelyünk leiratkozáskezelő weblapján: https://www.logitech.com/subscribe.

Joga van azt is megkérdezni, hogy miként kezeljük és kikkel osztjuk meg az adatait.

Ezenkívül ha azt gondolja, hogy a Logitech által kezelt egyes adatai pontatlanok, joga van kérni ezen adatok helyesbítését.

Törekszünk arra, hogy az Önről birtokunkban lévő adatok felülvizsgálatára irányuló kérését az annak beérkezésétől számított 30 napon belül megválaszoljuk.

Amennyiben a személyes adataival, a nyilatkozattal, a korábbi nyilatkozatokkal vagy eljárásainkkal kapcsolatos kérdése, kérése vagy megjegyzése lenne, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a support.logitech.com/response-center címen vagy az alábbi lehetőségek útján:

Telefon: +1 646-454-3200
Email: support.logitech.com/response-center
Levelezési cím: Logitech Privacy Officer, 7700 Gateway Blvd., Newark, CA 94560 USA

Ha nem elégedett a válaszunkkal, adatvédelmi panaszával vagy vitatott ügyével az Ön területén az ügyben joghatósággal bíró állami vagy egyéb adatvédelmi szervezethez fordulhat.

Fontos tudnivalók az EU-ban és Svájcban élő felhasználók számára

2018. május 25-étől az Európai Unióban élő polgárok személyes adatainak kezelésére az EU általános adatvédelmi előírása (GDPR) vonatkozik. Ez a szakasz az EU-ban élő felhasználók jogait és a Logitech GDPR előírta kötelezettségeit ismerteti. A személyes adatok webhelyünk használata útján történő kezelését a Logitech Inc., 7700 Gateway Blvd., Newark, CA 94560 USA ellenőrzi. Ez európai képviselő a Logitech Ireland Services Ltd., 3400, Airport Business Park, Kinsale Road, Cork, Írország.

További részletek

A kezelés jogi alapja

A Logitech az EU-ban élő ügyfelek személyes adatainak kezelését a GDPR-ben megadott egy vagy több törvényes alapon végzi.

  1. A kezelésre szerződés megkötéséhez vagy teljesítéséhez van szükség.
    Szükségünk van személyes adataira termékek aktiválásához és regisztrálásához, a használt termékek és szolgáltatások rendeltetésszerű működésének biztosításához, a termékek karbantartásához és fejlesztéséhez, az Öntől érkező kérdések és kérések megválaszolásához, továbbá az ügyfélszolgálat nyújtásához.
  2. A kezelésre a Logitech jogos érdekei miatt van szükség.
    A használattal kapcsolatos adatokat azért dolgozzuk fel, hogy támogassuk a webhely működését, észleljük és megakadályozzuk a visszaéléseket, megvédjük más felhasználók vagy harmadik felek szerzői jogait vagy tulajdonát, vagy saját jogainkat és érdekeinket. Ennek során tekintettel vagyunk az Ön jogaira és szabadságjogaira, ezért a lehető legnagyobb mértékben személyhez köthetetlenné tesszük a személyes adatokat. Személyes adatait kezelhetjük azért is, hogy megfeleljünk törvényi előírásoknak, valamint hogy törvényes kéréseket, bírósági végzéseket és jogi eljárásokat teljesítsünk.
  3. A kezelésre a Logitech jogszabályi kötelezettségeinek teljesítése miatt van szükség.
    Lehet, hogy azért kell kezelnünk a személyes adatait, hogy megfeleljünk az EU vagy valamelyik tagállam törvényeinek.
  4. Hozzájárulás
    A Logitech hozzájárulás alapján kezel egyes személyes adatokat. Ezt gyakran saját közvetlen reklámozási céljaink érdekében tesszük. Erről bármikor leiratkozhat az itt leírt utasításokat követve: https://www.logitech.com/subscribe.
A felhasználó jogai és választási lehetőségei

Ha Ön a Logitech EU-ban élő ügyfele, az alább ismertetett jogai vannak azzal kapcsolatban, hogy hogyan dolgozhatja fel a Logitech az Ön személyes adatait.

Hozzáférési és magyarázathoz való jog
  • Joga van magyarázatot kapni arról, milyen adatai vannak a Logitech birtokában, és hogyan használja fel azokat.
  • Joga van másolatot kapni azokról a személyes adatairól, amelyek a Logitech birtokában vannak.
A helyesbítéshez való jog
  • Ha pontatlannak vagy hiányosnak tartja az Ön Logitech által kezelt adatait, joga van kérni ezeknek az információknak a helyesbítését.
A törléshez való jog
  • Joga van azt kérni, hogy a Logitech véglegesen törölje az adatait.
A tiltakozáshoz való jog
  • Az egyéni helyzetével indokoltan joga van tiltakozni az ellen, hogy a Logitech jogos érdekeire alapozva kezelje az Ön személyes adatait. A Logitech a tiltakozás ellenére folytathatja az Ön személyes adatainak kezelését a GDPR által engedélyezett mértékben. Joga van tiltakozni az ellen is, hogy a Logitech közvetlen reklámozási célokra dolgozza fel az Ön személyes adatait.
A kezelés korlátozásához való jog
  • Joga van azt kérni, hogy a Logitech bizonyos helyzetekben, ahol Ön ezt helytelennek érzi, korlátozza az Ön személyes adatainak kezelését.
A hordozhatósághoz való jog
  • Joga van kérni a részünkre aktív vagy passzív módon megadott személyes adatainak (amelyekbe az összegyűjtött adatokból származtatott vagy kikövetkeztetett adatok nem tartoznak bele) hordozhatóságát, ahol ezeknek a személyes adatoknak a kezelése hozzájárulás vagy Önnel kötött szerződés alapján, automatizált módon történik.
A felettes hatóságnak történő panaszbenyújtáshoz való jog
  • Joga van panaszt benyújtani az adatvédelmi bizottságnak (Data Protection Commission), az ír felettes hatóságnak azzal kapcsolatban, hogy a Logitech kezeli az Ön személyes adatait:
    Data Protection Commission
    21 Fitzwilliam Square, Dublin 2
    D02 RD28, Írország
    Telefon: +353 57 8684800, +353 (0)761 104 800
  • Amennyiben az adatok kezelése az Ön jóváhagyása alapján történik, bármikor jogosult visszavonni a jóváhagyását. A webhelyek és termékeink használata a Logitech adatvédelmi szabályzatában leírt módon önkéntes alapon történik.

Ha élni kíván bármelyik fenti jogával, töltse ki az űrlapot itt. Felveheti velünk a kapcsolatot telefonon, e-mailben vagy hagyományos levélben is az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: + 1-510 713 5556
Email: privacy@logitech.com
Levelezési cím: Logitech Privacy Office EMEA, Logitech Ireland Services Limited Building 3400 Cork Airport Business Park, Kinsale Road, Cork, Írország

Csak német felhasználóknak: Ha Ön német felhasználó, bármilyen kérdéssel vagy aggállyal fordulhat a Logitech adatvédelmi tisztviselőjéhez is az alábbi e-mail címen: email@iitr.de.

Nemzetközi adattovábbítás

Személyes adatait mi, leányvállalataink és szolgáltatóink az Amerikai Egyesült Államokban található kiszolgálókon kezeljük és tároljuk. Bizonyítandó, hogy a Logitech megfelelő adatvédelmi normák szerint jár el, a Logitech az EU és az USA közötti adattovábbításra vonatkozóan az Adatvédelmi Pajzs Keretegyezmény szerinti minősítést szerzett. A személyes adatoknak az EGK és az EGK-n kívüli területek közti minden egyéb továbbítása esetén a Logitech az adatkezelési és adattovábbítási egyezmények elfogadásával, melyek tartalmazzák az Európai Bizottság által jóváhagyott szokványos szerződéses kikötéseket, megfelelő adatvédelmet biztosít. Ezeket az adatkezelési egyezményeket a privacy@logitech.com címre küldött kérésre elérhetővé tesszük.

Érvényességi dátum

Jelen adatvédelmi nyilatkozat 2020. február 24-éig érvényes.